Zakaj Dora ne piše Blogmasa in kaj je novega v decembru?

Ura je šele 16 in ponovno sem v svojem gnezdecu v Ljubljani. Ravno danes sem prišla iz Božične norije v Mariboru, kjer sem za nekaj dni obiskala svojo babi in ostalo družino. Vem, vem, mislite si, kje je pa 12 days of Dora, kot je bilo obljubljeno? Priznam, letos sem tole izpustila. Zakaj?

Vsi veste, kakšno obsesijo zganjam Decembra. Včasih se mi res zdi, da sem hujša kot kakšna popularna blogerka iz Otoka, ker norim sem in tja in sem v pripravah praktično od konca novembra. Prav tako verjetno vsi opazite, da prav vsako leto decembra tožim po dodatnem času in denarju in dnevu in potovanjih ipd. December je pač zgolj 31 dni dolg mesec, nato se vse konča (in ogromno novega prične). Lani sem pisala Blogmas, lahko si ga ogledate tukaj, klik. Letos sem se tega vzdržala.

Mislim, da bi moral Blogmas zaobjeti neke nove dimenzije tematik oz. vsaj objav. Vsako leto čutim, da se piše o enakem. Enake stvari, ki si jih želi mamica, brat, fant, stara mama, prijateljica iz faksa,…Pa potem enake želje, ki smo jih imeli lani, enake zaobljube, enake dekoracije,… Zato sem se tega letos vzdržala. Še posebej pa zato, ker sem želela KONČNO začutiti december kot tak. Brez visenja na spletu. (To še ne pomeni, da ne berem VAŠIH Blogmasov – zelo redno in pridno!) Kako mi je šlo?

Odlično. Odkar sem sveže naseljena v mestu skorajda ne odprem računalnika. K temu se moram še konkretno spraviti, tako da boste tudi moje drage bralke in bralci na tekočem z dogajanjem. Objavljala sem kar pridno na Instagramu, ki je decembra zamenjal moj blog, tega pa sem malce prevetrila. Res sem čudovito uživala. Pristno, predvsem. Šla sem na drsanje, bila z družino, spoznala nekaj novih ljudi, prevetrila tudi stare prijatelje, nakupovala darilca brez hitenja (obožujem to!) in z veseljem opazovala žar v očeh ljudi, ki sem jih obdarila. Brez dokumentiranja na socialnih omrežjih. Naredila sem si vročo čokolado, pridno hodila na še zadnja predavanja, jedla panettone ob kavi, oblečena v svoj božični pulover in še vse kaj drugega. Priznam, nič nisem kaj preveč potovala, ker se še vedno malce ustaljujem glede poti v mesto in domov. Planiram do spomladi nek hiter oddih. Imate kakšen predlog kam?

Plani za vnaprej?

Doma predvsem planiram dvig mojega bloga na višjo raven – v Ljubljani je svetloba grozna, zato je pravšnji čas za nakup nekaj dobre opreme :), prav tako pa razmišljam ponovno malce osvežiti svojo predlogo. Odkar sta mi dve oz. tri blogerke kolegice simpatično zatežile, naj razmislim o ponovnem vloganju, se odločam tudi med tem. Če imate kakšen predlog-idejo: pričakujem vaše komentarje!

Vsekakor nas konec leta čaka še nekaj objav o tem, kako mi je šlo v 2017 in kaj se bo dogajalo v 2018, do takrat pa uživajte in prosim, vzemite si kvaliteten čas zase – believe me, feels good! 🙂

Vaša…

Follow: