Premagovanje tesnobe z Aromastick Slovenija

September je čas za nove začetke. Naj bo to na začetek šole, faksa, magisterija, nove službe, pripravništva. Vse spremembe v življenju so lahko stresne situacije in načeloma je od nas samih odvisno, kako se bomo na te spremembe adaptirali. Nekateri začutijo ob določenih spremembah pozitiven stres, “metuljčke”, nekateri pa se spopadamo z naprednejšimi odzivi: prebavne težave, ščemenje, piskanje v ušesih, slabost, ipd. Sama sem del druge skupine, saj mi tudi pozitivne spremembe pričarajo negativne telesne odzive. Ker si skušam pomagati na čimbolj naraven način, sem zasledila Aromastick Slovenija.

Kaj so to Aromastick-i?

Aromastick so inhalatorji, sestavljeni iz čistih, torej 100% ekoloških eteričnih olj. Razlika med klasičnimi inhalatorji, ki gredo v zrak, in Aromasticki je ta, da gredo slednji direktno v telo. Se spomnite inhalatorjev, ki so nam jih starši pripravljali, ko smo bili prehlajeni? Lonec, eterična olja, glavo čez lonec in krpo na vrh? Aromasticks so tisočkrat lažji! Izgledajo kot labela, samo odviješ pokrov in vdihuješ/inhaliraš.

Eterična olja so pa esence rastlin, iz katerih jih pridobivamo. To so lahko cvetovi, zelišča, grmičevje, ipd. Zelo enostavno in zelooo naravno. No, k temi stremijo tudi pri Aromastick-u. Slaba eterična olja lahko namreč prinesejo veliko negativnih stranskih učinkov. Aromastick imajo certifikate za ekološka eterična olja, ki jih uporabljajo za pripravo inhalatorjev. Če niste prepričani v eterična olja, ki jih kupujete, vedno zahtevajte v vpogled certifikate.

Zakaj bi jih uporabljali?

Aromastick Slovenija je založen z inhalatorji za različne težave. Jaz imam kolekcijo kar vseh. Pomagajo mi pri tesnobi (beri naprej), prehladu, upadu energije, klasični živčnosti, nezbranosti, … Spodaj preglej, kateri bi ustrezal tebi.

   1. Energy, ki ga lahko uporabiš:
   • za odpravo nizke energije in storilnosti
   • za povečanje kisika v krvi – boljše delovanje mišic in možganov
   • če si športnik
   • če delaš v pisarni kot jaz in potrebuješ nekaj, da te drži gor zadnje ure dela

2. Focus, ki je idealen za:

   • šolarje, študente, magistre in tudi nas zaposlene, ki moramo pri svojem delu ostati natančni, zbrani in budni, da hitreje prikličemo informacije
   • situacije, ki izzovejo stres, a potrebujejo fokus in mirnost: izpiti, predstavitve, predavanja, seminarji

3.  Balance, ki ga uporabite za:

   • izčrpanost in stres
   • večjo budnost
   • vzdržljivost
   • tudi za športnike

4. Refresh, ki je tipičen inhalator za:

   • prehlade
   • boleča grla
   • kašelj
   • alergije

Kateri Aromastick pomaga pri tesnobi?

Jaz imam najraje mešanico Relax in Calm. Calm je sestavljen iz eteričnega olja bergamotke, limone, ciprese, vetiverja in muškatne kadulje. Tega uporabim v kriznih situacijah, ko sem res tesnobna in potebujem hitro pomoč oz. pomiritev. Relax je mešanica sivke, vetiver olja in mandarine. Vetiver olje so na Vzhodu uporabljali kot pomirjevalo, mandarina in sivka pa sta nasploh poznani kot protistresni rastlini.

Pri uporabi pazim na globoke vdihe, inhalator pa naslonim k nosni votlini, da je koncentracija pri vdihu čim večja. Poleg tega si pomagam še z meditacijo, ki jo imam naloženo kar na telefonu, da je vedno na voljo, če nujno potrebujem sprostitev.

Ker so Aromastick inhalatorji majhni, so praktični za v žep, torbico, predal ali avto. Super je, da jih lahko uporabljajo tudi tisti, ki imajo medikamentozno terapijo, saj določenih zeli ne smejo uživati (npr. šentjanževke). Seveda je pri tem potrebna večja vztrajnost. Pozorni moramo biti sicer vsi, da pri uporabi inhalatorjev ne pretiravamo, še posebej so pa izpostavljene nosečke, doječe mamice, dojenčki in ljudje z občutljivo kožo.

Aromastick-i so na voljo v njihovi spletni trgovini, Ljubljana in Maribor v Okay trgovinicah in na spletu ter v trgovinici Čas za kavo. Stanejo okrog 7 EUR, torej ni razloga, zakaj si ne bi naravno pomagali pri vsakodnevnih naporih.

Follow: