Največji vodič za darila 2020

Dobrodošli v najbolj (po)polnem vodiču za darila leta 2020 na Dora Ward blogu! Vsako leto so te objave nekaj najbolj toplega in branega na blogih širom sveta in tudi jaz sem podpornica takšnih objav. Letošnje leto je seveda drugačno, zato je pomembno, da se kupovanja daril in obdarovanja lotimo, kakopak – drugače. Sama sem pristaš seznamom za obdarovance, pri čemer si za vsako osebo v planer zapišem nekaj darilc, ki jih želim podariti dragi osebi. Ste še vedno brez idej? 

Letos je še bolj kot vsako drugo leto pomembno podpirati (mlada) slovenska podjetja, zato lahko na mojem Instagramu preverite gift guide, ki vsebuje samo lušna darila slovenskih podjetij. Večina trgovin (tudi slovenskih) ponuja spletne trgovine, kjer lahko za kakšen dodaten evro zelo hitro pridete do darila v nekaj dneh. Letos sem se odločila, da različne tematike obdarovanja združim kar v eno objavo, tako da si le skuhajte eno kavico, preden se lotite branja 🙂

gift guide 2020 vodič za darila

Nega telesa in obraza

Očetu in vsem osebam moškega spola rada kupim nekaj za nego rok. Fantje večinoma delajo bolj fizično, roke imajo bolj izpostavljene nižjim temperaturam in soncu (ne pozabimo, da pozimi tudi potrebujemo SPF!). Med kremami za roke so moji favoriti znamke Avon, SkinFairytale, če pa želim še čudovito embalažo, ki je res nekaj posebnega, zavijem kar v meni zelo ljubo Babushko. Tako fantom kot puncam vsako leto kupim tudi kakšen super gel za prhanje. Letošnji favoriti so The body shop, L’Occitane in prej omenjen Skin Fairytale.

Verjamem, da se nege obraza in telesa bolj poslužujejo meni ljube dame. Zanje sem letos pripravila izdatno zalogo Missha mask za obraz. Na njihovi spletni strani imate res tisočero kolekcijo, meni pa so kot darilo najljubše Pocket pack maskice, ki so primerne tudi za (upamo) potovanja naslednje leto. Če želite podpreti slovensko podjetje, se lahko za darilo poslužite tudi Glina.si mask za obraz – no, tudi kremic za obraz, trdih šamponov, mazil, ipd. Lastnica podejta Tina Glina 🙂 je res najbolj prijazna in ustrežljiva oseba, ki vam bo z veseljem prišla naproti s kakšno zanimivo idejo za obdarovanje.

Mojim puncam, za katere sem prepričana, kakšne lase imajo, z veseljem podarim tudi kakšno masko za lase ali pa potovalni šampon. Vse moje punce so vesele tudi z izdatno količino kvalitetnega losjona za telo. Tokrat sem izbrala Nivea Naturally good losjon z avokadom, ki omamno diši in je tudi cenovno ugoden.

nivea losjon
glina si maska za obraz
Babushka boutique krema za roke

NAkit

nakit babushka nali patrizia

Letos sem od mame in njene tete, s katero živimo skupaj (sicer v ločenem gospodinjstvu, ampak sem odraščala z njo) prejela dva darila, ki nista vezana direktno na Božič, je pa to gesta, ki vam lahko ogreje srce tudi v tem času. Vsaka od njiju mi je podarila zlat prstan, ki je bil njun in nima nekaj pomeni, tako da sta ga prenesli naprej “v rod”. Maminega tako nosim 24/7, tetinega pa za posebne priložnosti, saj je bolj razkošen. 

Tudi sama na vprašanje “Kaj naj ti kupimo decembra” odgovorim preprosto: nakit. Nakit mi osebno veliko pomeni, saj je za njim vedno zgodba ali dogodek, kdaj si ga prejel. Hkrati je večen in za moje pojme izjemna pozornost. Letos bosta nakit prejela moja starša (če kdo to bere in ju pozna – nikar jima ne povej!!). Zanju sem pri Nali.si dala izdelati vsakemu svoj kos nakita z gravuro, ki ima poseben pomen. Mama ima vgravirana imena mene in očeta, oče pa ima vgravirano mojo začetnico in datum rojstva. Verjetno bo padla kakšna solzica, poročam 🙂 Nali.si ima ogromno izbiro kvalitetnega nakita, verižic z imeni, možnosti gravure in res ugodne cene. Če si želite podariti kakšen moderen kos nakita, je prava izbira tudi Patrizia Ljubljana, ki ima v ponudbi tudi modne dodatke, dandanes nujne zaščitne maske, obroče za lase ipd.

Ličila in kozmetika

darila božič kozmetika

Česa bi bile punce sploh bolj vesele, kot ličil ali negovalne kozmetike? Mislim, da imam za vsako mojo drago nekaj takšnega, da ji bo ogrelo srce. Dober primer je moja mama, ki bi uporabljala šminko in maskaro tudi 10 let, če bi bilo treba. Zato jo redno “opremljam” z novimi ličili in kozmetiko za nego obraza. Letos sem se poslužila kar MaxFactor ličil, saj so zelo kvalitetna in obstojna.

Prijateljicam, ki cenijo bolj high-end ličila, dodam še kakšen dražji bonbonček ali pa kakšen parfum – tale iz slike je Pepe Jeans, ki ga lahko kupite v ženski in moški ediciji.

Ej, kaj pa fantje?

Brez skrbi, tudi zanje je poskrbljeno…

darila za fante gifts for boys

Fantje so po mojih izkušnjah najbolj veseli praktičnih stvari, vendar naj vas ne zavedejo – tudi oni se radi negujejo. Fantom vedno pride prav kakšen poseben gel za prhanje, ki je lahko tudi malce dražji, kot je npr. Jimmy Choo man blue (naročen na Lookfantastic.com). Splača se vložit kakšen evro več v kvaliteten moški gel za prhanje ali parfum, saj fantje izredno radi lepo dišijo, tale vonj pa je res dolgo obstojen. Če fantje nimajo izrecnega “nosu” za parfume, se ravnajte po svojem – nosu seveda. Kar diši vam, bo tudi njim. 

Poleg kozmetičnih produktov pa lahko svojim prijateljem in boljšim polovicam poklonite kakšno družabno igro, kot je npr. Avocado smash, rokavice, šal, kapa, ruzak, torba za prenosnik, knjige, ipd. Moji fantje (tako pravim skupku mojih prijateljev moškega spola, da ne bo pomote:)) so z mojimi darili vedno zadovoljni.

deichmann gift card

V kolikor vam vse zgoraj opisane ideje niso najbolj pri srcu ali pa imate nekoga, ki res že vse ima, lahko posežete po darilnih karticah. Sama prisegam na Deichmann bone za obdarovanje ali pa Supercard kartice, ki jih lahko obdarovani izkoristi na več kot 100 mestih. Če tudi to ne pride v poštev, pa svojim dragim enostavno nekaj izdelajte – okraske za jelko, poslikano skodelico, toplo voščilnico.

 

Sem prepričana, da vam bo uspelo!

 

 

 

 

 

 

 

 

V komentarjih mi povejte, koga je najtežje obdarovati in kaj jim boste prav njim pripravili?

 

Pa tople praznike!

Follow: