Poskrbi za navlaženo kožo z Missha Super Aqua 10

Nekaj časa je minilo od moje zadnje objave na blogu – en virus stran od vseh mojih želja za 2020  smo se vsi skupaj morali malo ustaviti in se izolirati od vsega: socialnih stikov, družine, kavic, nakupovanja, terapij, treningov. Najbolj od vsega pogrešam svojo družino in prijatelje. Druženje ob kavi na balkonu, igranje iger in srebanje kakšne finega italijanskega koktelja še nikoli ni imelo takšnega pomena kot sedaj, ko to ni mogoče delati. Kar pa nam samoizolacija lahko pokloni, je čas zase. Pristen čas zase za branje, vrtičkanje, negovanje odnosov znotraj gospodinjstva in nego sebe navznoter in navzen. To si lahko v tem času poklonimo brez slabe vesti. Med kriznim obdobjem svojo kožo izdatno negujem z Misshino kolekcijo Super Aqua esenco ter kremo za obraz s hialuronsko kislino.

Missha essence super aqua

Ste vedele, da ima korejska nega kože od osem (!) korakov nege naprej? Si predstavljate ta kraljevski ritual, ki se ga Korejke poslužujejo? Ko pogledamo njihovo kožo, jim vsi povprek zavidamo. Pa vendar, kakšna je naša nega kože in zakaj se ne bi vsaj malenkost približali “sosedam” na vzhodu, zdaj ko imamo časa na pretek? Priznam, pred opevano korejsko kozmetiko sem imela zadržke kot pred njihovo hrano. Dokler je ne probaš, ne veš, kaj zamujaš. Ko sem se poglobila v sestavine njihovih produktov v Missha trgovini in po pogovoru z vodjo trgovine sem ugotovila, da tukaj ni nekaj napihnjenih in nepotrebnih sestavin, ampak zgolj pristne, naravne stvari, ki delujejo kraljevsko na koži. Riž, orientalska zelišča, alge, olje grozdnih pešk, olivno olje, ipd. Kako to, da se do zdaj nismo še popolnoma prepustili takšnemu načinu nege kože?

Seveda, saj vendar “nimam časa za 10 korakov v negi”. Pa vendar, ali so ti koraki res tako počasni, da bi nam vzeli eno uro zjutraj in zvečer? Missha Super Aqua kolekcija želi ponuditi izbiro izdelkov, s katerimi bi se negovali in crkljali, brez da bi za to porabili ure in ure v kopalnici. Missha Super Aqua 10 esenca s hialuronsko kislino združuje moč esence in tonika v enem, nekateri pa pravijo celo, da je to tonik,  esenca in hidracijska maska v enem produktu. Vsekakor je priporočljivo najprej nanesti esenco, nato serum in kremo. Zakaj 10? Ker vsebuje 10% kompleks hialuronske kisline z različno molekulsko maso! Zdaj si pa predstavljajte to hranilno bombo, ki prodre v vse sloje kože na obrazu. Učinkovito zadržuje vlago in tako zagotavlja dolgotrajno hidracijo kože.

Z esenco sem se prvič srečala na dopustovanju v Wellnessu Orhidelija, saj bazenska voda še dodatno vpliva na suhost moje kože. Esenco Super Aqua lahko pri izredno suhi koži tapkate na obraz do trikrat v intervalih ene minute. Ps. Uporabite prste in ne vatiranih blazinic – škoda produkta 🙂 Dobite jo v 200 ml embalaži, ima prijeten vonj, hitro se vpije in se ne lepi pod prsti. Koža jo enostavno posrka vase. Esenco lahko uporabljate prav vsi, od 20. leta naprej, z vsemi tipi kože.

missha skin essence toner super aqua face hydration korean

Po tem izrednem boostu osvežitve je čas za serum in kremo. Nanos seruma korejska kozmetika priporoča po esenci, kremo pa morate v roku nekaj sekund nanesti na obraz po serumu, saj naj bi bila koža takrat najbolj dovzetna za vse hranljive sestavine v boostu seruma + kreme. V seriji Misshine Super Aque 10 je na voljo tudi Ultra Hyalron krema za obraz, ki prav tako omogoča intenzivno hidracijo, posvetlitev kože, deluje pa tudi proti prvim znakom staranja. Čeprav si zatiskam oči, da tega (še) ne potrebujem, je kakšna sestavinica v moji negi kože že naravnana k anti-age delovanju, kar pristno skrivam, a z veseljem uporabljam 🙂 Formula kreme Super Aqua 10 vsebuje tudi niacinamid, naravne izvlečke sadja in oreščkov ter karitejevo maslo za dodatne vlažilne in pomirjujoče koristi v negi kože. Po tesksturi je lahka, podobna gelu, z hitrim vpijanjem. Sijočo kožo je moč opaziti takoj.

Primerna je za: normalno in suho kožo, proti prvim znakom staranja. Zaradi niacinamida jo lahko kot vlažilec uporabljate tudi mastnokožke (ne vsebuje olj). Hkrati pa poenoti ten, tako da pri meni je to must have!

Ker sem trenutno v iskanju nočne kreme za obraz, ki bi mi popolnoma ustrezala, Misshino Super Aqua 10 kolekcijo uporabljam zjutraj in zvečer. Zjutraj pa po nanosu kreme ne pozabite še na SPF! Izdelke najdeš na spletni strani Missha, ki nemoteno deluje tudi v trenutnih razmerah.

Poznate Super Aqua 10 kolekcijo? Ste jo morda že preiskusile? Zanimajo me vsa vaša mnenja na mojem Instagramu ali pod objavo tukaj 🙂

Follow: