Get ready with L’Occitane En provence: Autumn edit

Na polno uživam jesen. Zoja me zbuja bolj zgodaj, kot sem sicer navajena, zato imam dejansko še kaj od lepih jesenskih juter, glede na to, da je tema že okrog štirih. Zgodnja tema me pripravi do tega, da na polno začenjam skrbeti za svojo kožo in jo pripravljati za mrzlo zimo. Spat odhajam bolj zgodaj in si nekako poustvarjam svojo rutino. V kopalnici pa spet diši po L’Occitanu. Poglejmo, na kaj prisegam to jesen.

Jesen je čas, ko kopalnica diši po mandlju. Pri produktih mi je pomembno, da kože ne izsušujem, ampak ekstremno hranim, prisegam pa tudi na pilinge. Ker si ne želim mešati veliko različnih vonjev, prisegam na mandljevo kolekcijo. Pod tušem najprej uporabim L’Occitane mandljev piling za telo z mandljevimi luščinami, ki so dovolj nežne, da koža ne pordi, hkrati pa dovolj grobe, da odstranijo odmrlo kožo. S tem pilingom tudi pripravim kožo na depilacijo. Tale piling lahko uporabite dva v enem – piling in gel za prhanje.

Jaz se ponavadi na vrh pocrkljam še z L’Occitane mandljevim oljem za prhanje. Obožujem ta intenziven vonj mandlja, ki je tudi moj top orešček. Jeseni in pozimi vse diši po njem, jaz v kuhinji prisegam na njegove lističe, ki jih lahko zmešam v smuti, sok ali pa dodam na vrh vroče čokolade (ta temne, seveda:)) Tako piling kot gel za prhanje sta cenovno ugodna in si jih vsak lahko privošči za crkljanje to jesen. Porabljata se zelo počasi, saj je za en lešnik produkta dovolj za crkljanje, ker se lepo penita. Oh, in ta vonj! Kar dodajte v košarico!

Po prhanju priznam, da redko uporabljam kreme ali masla za telo. Pozimi prisegam na karitejevo maslo, tale, klik. Ne mažem se vsak dan po prhanju, si pa želim to rutino vpeljati vsaj nekajkrat tedensko. Če ste ljubitelji mandlja, imate pri L’Occitanu na voljo tudi mandljevo mleko za telo , ki ima še tako čudovito embalažo, da kopalnica izgleda še bolj luksuzno kot nahranjena koža. Jaz pa sem si v Italiji (v SLO bo kmalu na voljo prav tole mleko in EDT – ampak jaz sem praktično korak od Trsta) privoščila mleko za telo kolekcije Terre de Lumiére Intense. Ta vonj, drage moje, je utekočinjeno zapeljevanje. Kaj takega redko zaznam, vendar ko zaznam, je izdelek takoj v košarici.

Klasična L’Occitane Terre de Lumiére kolekcija je sicer tudi moja najljubša kolekcija, EDP je top – bergamotka in beli mask presega vse vonje! Jaz parfumček uporabljam že drugič in je moj forever repurchase. Dišava je medena, pudrasta in hkrati malce sveža (kar prvotno ni moj stil vonjav, vendar tukaj enostavno sede vse skupaj). Všeč mi je, ker je to dejansko parfum in ne toaletna vodica, zato je vonj obstojen dosti dlje časa. Pa še z mandljem paše, tako da je celotna rutina zaokrožena. 50ml parfuma stane okrog 50 EUR, kar ni visoka cena glede na to, kakšen opojen vonj prejmeš. Jaz ga priporočam med vsemi!

Katere L’Occitanove produkte obožujete to jesen? 

Follow: