2019: Goals

Ozirajoč se nazaj v prejšnje leto ob srebanju čaja razmišljam, kaj bi lahko storila boljše, kot sem. Ne skrbijo me stvari, ki niso šle tako, kot bi morale, saj so me kvečjemu kaj naučile. Že nekaj časa opažam, da se s preteklostjo enostavno ne ukvarjam več in povem vam, da veliko boljše živim. Objave v stilu Cilji za 2019 so mi najljubše. Blogerke, ki jih redno berem, rada spremljam tudi na takšnih prelomnicah. Ja, novo leto je zame nova prelomnica, ki mi prinaša nove izzive, nove radosti in vsekakor tudi kakšno solzo. Brez tega žal ne gre. Nekaj pomebnih stvari, ki si jih želim doseči letos:

Potovati: Cilj prejšnega leta, kako bom prvič poletela z letalom, sem prenesla v leto 2019. Čez nekaj dni bom kupila karto, izbiram med Rimom in Jordanijo. Ja, morda malce težja izbira za prvič, ampak nekaj mi enostavno ne da miru, ko po Instagramu brskam o Jordaniji. Mezopotamijo in Bližnji Vzhod sem oboževala že med zgodovino v OŠ. Vsekakor bom Rim letos zagotovo odkljukala. Tisti, ki me vztrajno berete, že poznate mojo ljubezen nad Italijo. Rada bi jo prebrodila po dolgem in počez. Na listi imam Sicilijo, Korziko, Napoli in Amalfi, Alberobello, uh #bellaitalia. V kolikor mi bo le uspelo, bom poleti “skočila” še do Murterja in Albanije. Pa še Beograd imam na listi. Se kdo javi za mojega Kompanjona?

Pisati: Tisti, ki me poznate še iz srednje šole, veste kako zelo obožujem poezijo. Nekoč bi si želela izdati manjšo zbirko. Verjetno toliko neizpete ljubezni, kot jo imam jaz, ne premore niti Jane Austen 🙂 Vsekakor se bom v 2019 še vedno intenzivno posvečala blogu. Berem, da smo počasi v izumrtju, ker nas prekaša Instagram. Nikoli se ne bi želela opustiti nečesa, kar mi greje srce. Tako da Dora Ward ostaja! V prejšnjem Insta izzivu ste mi odgovorili, da si želite več slovenskih objav in več Lifestyla, kar vam obljubljam s to objavo. Vsekakor bi si želela povezave s kakšnimi novimi meni zelo ljubimi podjetji in hkrati ohraniti lepe odnose z vsemi, s katerimi že sodelujem.

Self-Care: Mi je vsako leto pomembnejši. Način, kako skrbim zase. Trenutno se zavedam, da bo potrebno moj odvečni balast, ki mi ga je prinesla tesnoba, zbiti, zato pazim na prehrano in tudi zvečer kuham kaj zdravega. Štejem, koliko zelenjave pojem, haha! (ravno diši pečena čičerika in porova juhica). Prav tako me čakajo še zadnji 4 izpiti v življenju (!!!!) in si želim to obdobje prestati čim manj stresno, čeprav mi velikokrat ne gre prav dobro. Svojo tesnobo sem zelo pogumno mirila že v prejšnjem letu, morda mi letos uspe zmanjšati doziranje zdravil. Naj bo to kar tak velik cilj! Več večerov bi rada preživela ob mizi s prijatelji, se režala kot se ponavadi mi znamo in popila kak kozarec vina. Večkrat bi si želela na nego v salon  in si vzela pol ure časa zase. Vsega več.

Kariera: Letos postanem MAGISTRA! Morda se vam zdi smešno, ampak jaz sem neizmeno ponosna nase. Naslednji teden opravljam specializacijo za EMDR predelavo travme, ki jo bom kasneje lahko izvajala tudi sama! Moj cilj je vsekakor imeti svojo ambulanto. Nekoč. Morda pa že letos, kdo ve. Vsekakor se bom vpisala še na specializacijo iz integrativne psihoterapije, saj je življensko izobraževanje in usposabljanje pri nas psihologih izjemnega pomena.

Ostalo: Res bi si želela uporabljati manj plastike. Veliko prebiram o teh težavah in nekako se že dokaj uspešno spopadam z njimi, RAZEN: nakupovalnih vrečk. Vedno, ampak res vedno jih pozabim vzeti od doma. Glede Zero Waste pojma bi si predvsem želela manj zavržene hrane, na čemur tudi pridno delam. Spar Slovenija ima na novo v ponudbi re-usable vrečke za sadje in zelenjavo, in res sem ponosna na to.

Me pa res zanima, kaj ste si vi zadali kot vaše cilje?

Follow: